Sport050
Nieuws
Summervibe, maak je eigen isotone sportdrank!

Summervibe, maak je eigen isotone sportdrank!

In onze artikelen geven wij (Eyelien diëtist en Merel leefstijlexpert) je tips voor een gezondere leefstijl. Deze maand laten we zien hoe lekker én leuk buiten sporten is. Met de hogere temperaturen verlies je ook meer vocht én zouten. Daarom delen we twee recepten hoe jij jouw favoriete sportdrank eenvoudig en snel zelf maakt.

Wist je dat bij een vochtverlies van slechts 2% je prestatieniveau al duidelijk afneemt? We bestaan voor 80% uit vocht, reden genoeg om goed voor jezelf te zorgen als je een stevige wandeling maakt, je wekelijkse bootcamp doet of een fietstocht in de planning hebt.

In plaats van een dure sportdrank kopen in de winkel, maak je eenvoudig én snel je favoriete sportdrank. Wij delen twee recepten van een isotone sportdrank. Dit type sportdrank heeft dezelfde osmotische samenstelling (een moeilijk woord voor de hoeveelheid deeltjes/gram koolhydraten per 100 ml. vocht) als lichaamsvocht. Hierdoor wordt het makkelijk én snel opgenomen. Wij zijn benieuwd hoe deze home-made sportdrank bij jou in de smaak valt.

Isotone sportdrank met vruchtensap voor 1 bidon (500ml)

  • 50 ml vruchtensap (ananassap, appelsap, druivensap of ranja)
  • 450 ml water
  • Theelepel zout (voor natrium)
  • Eetlepel uitgeperst citroen (voor elektrolyten als kalium, magnesium)


Isotone sportdrank met thee en honing voor 1 bidon (500ml)

  • 40 ml honing
  • 450 ml groene thee of muntthee
  • Theelepel zout
  • Eetlepel uitgeperst citroen


PS. Deze recepten zijn niet alleen lekker tijdens het sporten. Serveer de home-made ijsthee ook eens met verse muntblaadjes en ijsblokjes tijdens de BBQ, succes gegarandeerd.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen of wil je graag begeleiding van één van ons voor net dat duwtje in je rug naar een gezonder eetpatroon of afvallen? Wacht niet en start nu! Voor een gratis kennismaking of voor meer informatie stuur dan een mail naar info@sport050.nl.

Sportieve groet,
Eyelien (dietist) en Merel (leefstijlexpert)

Sportdrank