Sport050
Nieuws
Topsport als inspiratiebron

Goed initiatief: Topsport als inspiratiebron

Talenthub Noord is een netwerk (organisatie) waarbinnen de belangrijkste stakeholders op het gebied van topsport en talentontwikkeling in Noord-Nederland hun krachten bundelen. Vanuit dit samenwerkingsverband worden verschillende projecten opgezet. Die worden gecoördineerd door Edwin van Calker.

“We organiseren onder meer kennissessies en workshops,” vertelt Edwin. “Daar delen experts hun kennis en inspirerende verhalen. Bedoeld om het kennisniveau bij sportcoaches en -begeleiders in Noord-Nederland naar een hoger niveau te brengen.”

“Daarnaast hebben we een maatschappelijke tak waarin we de inspirerende waarde van topsport laten terugkomen. De ‘Aanpakkers’ is daar een mooi voorbeeld van. Een (social) media-project waarin zes Groningse topsporttalenten waaronder rolstoelrugbyer Jop van der Laan, een jaar lang worden gevolgd. Dat levert inspirerende verhalen op. En waardevolle bovendien. Iedereen heeft tenslotte te maken met dezelfde thema’s. Doelen stellen bijvoorbeeld, of een goede planning maken. Het vormt ook input voor een ander project, de ‘Toolkit’, waarbinnen we een lesprogramma vormgeven. Daarmee krijgt de ‘Aanpakkers’ extra betekenis, zeker voor jongeren.”

Edwin van Calker en Jop van der Laan