Veiligheid van de zwemmer centraal met het Keurmerk Veilig en Schoon!

Sport050
Nieuws
Veiligheid van de zwemmer centraal met het Keurmerk Veilig en Schoon!

Veiligheid van de zwemmer centraal met het Keurmerk Veilig en Schoon!

Bij Sport050 staat de veiligheid van de klant voorop, zodat jij zorgeloos kan ontspannen en bewegen! Sport050 kan met trots melden dat we in juni 2024 opnieuw met vlag en wimpel het Keurmerk Veilig en Schoon hebben behaald voor al onze vier zwembaden: De Papiermolen, De Parrel, Helperzwembad en Kardinge! Dit is alweer een paar jaar op rij dat we deze erkenning ontvangen en dat is iets om trots op te zijn! Het keurmerk, uitgegeven door Stichting Zwembadkeur, onderstreept onze voortdurende inzet voor de veiligheid en gezondheid van jouw als klant en onze medewerkers.

Wettelijke eisen
Natuurlijk moeten alle zwembaden in Nederland voldoen aan de wettelijke eisen, maar met het keurmerk tillen we dit naar een hoger niveau. Vergelijk het met het behalen van een Michelinster bij een luxe restaurant: niet alleen een erkenning van de kwaliteit, maar ook van toewijding aan detail en voortdurende verbetering. Bij Sport050 beschouwen we het keurmerk niet als een einddoel, maar als een middel om gestructureerd en proactief te werken aan de veiligheid en kwaliteit in onze zwembaden.

Criteria
Met het Keurmerk Veilig en Schoon kunnen we je verzekeren dat je in een veilige omgeving bent. We worden jaarlijks door een onafhankelijk keuringsbureau op 28 specifieke criteria getoetst, zoals:

  1. Waterkwaliteit: We voeren meerdere keren per dag controles uit op de zwemwaterkwaliteit. Dit betekent dat je elke keer dat je een duik neemt, kunt rekenen op schoon en veilig wemwater.
  2. Veiligheidsprocedures: Ons personeel krijgt regelmatig trainingen om zo voorbereid te zijn op noodsituaties. Dit zorgt ervoor dat zij in geval van een calamiteit snel en adequaat kunnen handelen. Je kunt dus gerust zwemmen, wetende dat ons team goed voorbereid is.
  3. Hygiëne: We hanteren strenge eisen voor schoonmaak en desinfectie van al onze faciliteiten, inclusief douches en kleedruimtes. Dit zorgt voor een frisse en prettige omgeving, zodat jij je kunt concentreren op het plezier van het zwemmen.


Maar we stoppen niet bij de 28 criteria van het keurmerk. Bij Sport050 stellen we zelf aanvullende eisen en pakken we uitdagingen uit de praktijk aan. We integreren deze verbeteringen in dezelfde structuur als het keurmerk, waardoor we continu onze eigen verbetertrajecten creëren naast de jaarlijkse keuringen. Deze ambitie stelt ons in staat om altijd te streven naar het hoogste niveau van veiligheid en kwaliteit.

Kennis en ervaringen
Bovendien werken we steeds meer samen met andere keurmerkhouders in Nederland. Door kennis en ervaringen te delen, leren we van elkaar en verbeteren we de veiligheid en kwaliteit in alle Nederlandse zwembaden.

Dus, de volgende keer dat je bij Sport050 komt zwemmen, sta even stil bij het ’’keurmerkbordje’’ en weet dat je in goede handen bent. We zijn er trots op jou een veilige en plezierige zwemervaring te bieden. We verwelkomen je graag in de Parrel, Helperzwembad, Kardinge, en natuurlijk bij de Papiermolen in het mooie weer!

Wil je meer weten over het keurmerk? Kijk dan op de website https://www.zwembadkeur.nl/

Keurmerk Veilig en Schoon