Sport050
Nieuws
Word jij als schoolmedewerker ook Jeugdfonds Meerkracht?

Word jij als schoolmedewerker ook Jeugdfonds Meerkracht?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, boksen of iets anders dat zij leuk vinden. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de club en materialen. De ouder kan hiervoor een aanvraag doen. Deze moet door een Jeugdfonds Meerkracht (schoolmedewerker als intermediair) gezien, gemotiveerd en doorgestuurd worden.

1 op de 8 kinderen groeit op in een situatie waarbij er thuis niet genoeg geld is voor een sport- of cultuurclub. Dat betekent dat er per klas twee à drie kinderen zijn die niet mee kunnen doen. Het Jeugdfonds wil daar zijn, waar kinderen ook iedere dag zijn: op school. Maar het is ook bekend dat de werkdruk in het onderwijs enorm hoog is. Het Jeugdfonds heeft daarom een nieuwe aanvraagroute gemaakt, waarbij schoolmedewerkers minder belast worden en ouders een belangrijkere rol krijgen. Samen kunnen we in 10 minuten een jaar lang boksen, drummen, basketballen of iets anders cadeau geven aan kinderen die dat nodig hebben. Want elk kind verdient het om mee te doen!

Het doel
Een grotere bekendheid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur op school: dat is het doel. Zodat iedere schoolmedewerker op de hoogte is van wat het Jeugdfonds kan betekenen voor kinderen uit gezinnen waar er thuis niet genoeg geld is om de sport- of cultuurclub te betalen. Hoe meer scholen weten wat het Jeugdfonds doet, hoe meer kinderen mee kunnen doen!

Waarom communicatie in school?
Onderwijsprofessionals kennen de kinderen op hun school en hebben de middelen om de ouders te bereiken. Zij zijn daarom dé ideale schakel! Om die reden streeft het Jeugdfonds ernaar om op iedere school ten minste één Meerkracht te hebben. Iedereen kan Meerkracht worden en ouders aanmoedigen om bij het Jeugdfonds een aanvraag voor hun kind te doen. Zo zorgen we er samen voor dat nóg meer kinderen mee kunnen doen! Dankzij de nieuwe manier van aanvragen kan een Meerkracht in 10 minuten een kind een fantastisch cadeau geven: een jaar lang meedoen aan boksen, drummen, basketbal of iets anders!

Heeft jouw school nog geen intermediair? Meld je dan aan via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/meerkracht

Jeugdfonds