G.B.D. Calamari

Groninger Biologen Duikvereniging Calamari is een gezellige en actieve studentenduik- en onderwaterhockeyvereniging die zich actief richt op het onderwaterleven en de onderwaterhockey sport. Onze club bestaat al sinds 1965, waarmee we de oudste studentenduikvereniging van Nederland zijn. Calamari is ontstaan als duikvereniging voor biologen. Hierdoor is nog veel kennis en interesse voor het onderwaterleven, waardoor het duiken extra interessant wordt!

Bij Calamari wordt duiken bereikbaar en betaalbaar, door de kosten zo laag mogelijk te houden. De duurste onderdelen van je uitrusting kan je lenen van de vereniging. We bieden de volledige duikopleiding aan, van cmas 1 sters (open water diver) tot cmas 3sters (dive master). Alle opleidingen worden gegeven door onze vrijwillige instructeurs.

Daarnaast wordt de opleiding tot instructeur regionaal aangeboden. Minimaal 5x per jaar wordt er een duikweekend naar zeeland georganiseerd tegen een vaste lage prijs. Je eigen materiaal kan je opslaan in ons materiaalhok op het Zerniketerrein, waar je meteen je fles kan vullen met onze eigen compressor.

Daarnaast is het mogelijk mee te doen met onderwaterhockey, een intensief en adembenemend spel dat zich afspeelt op de bodem van het zwembad. Je kunt aansluiten van recreatief niveau tot meedraaien in de competitie. Twee avonden in de week wordt er zwembadtraining gegeven gericht op zwemvaardigheden, onderwaterhockey, snorkeltechniek, conditie en is er gelegenheid om vrij te zwemmen. Na afloop wordt er vaak nog wat gedronken in de kroeg. Verder worden er nog diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals een filmavond, lezingen, running diner, BBQ's, pubquiz en nog veel meer!

De onderwater biologie opleiding (OWBO) is een specialty die binnen Calamari veel aandacht krijgt en georganiseerd wordt door onze eigen Wetenschapscommissie. Deze specialty, waarbij je veel kennis opdoet over de Nederlandse onderwaterwereld, is onderhand uitgegroeid tot een bekende opleiding binnen de duikwereld. Op onze site is veel informatie te vinden over de verschillende aspecten van G.B.D. Calamari. Wil je graag lid worden, een introduik maken of heb je desondanks toch nog een vraag, schroom dan niet contact met ons op te nemen!

Sport
Zwemmen vaardigheden, Zwemtraining
Voor wie
Jongeren
Speciaal aanbod voor
Studenten
Type aanbieder
Vereniging

Informatie

Algemeen

Locaties van G.B.D. Calamari

Veelgestelde vragen over G.B.D. Calamari