Sport050
Sporten in Groningen
Groninger Zwemvereniging TriVia

Groninger Zwemvereniging TriVia

De Groninger Zwemsportvereniging “TriVia” is opgericht op 1 oktober 1999. De vereniging kwam tot stand door een fusie tussen de volgende drie grootste Groninger zwemverenigingen: Zwemclub Groningen (ZCG), Zwem- en Poloclub Martini (ZPC Martini) en de Groninger Zwem- en Poloclub Jonas (GZ&PC/Jonas). Letterlijk vertaald betekent TriVia “Drie Wegen”.

De naam verwijst naar de drie belangrijke afdelingen van de club: les­zwemmen, water­polo en wedstrijd­zwemmen. In de latere jaren zijn hier nog trim­zwemmen, masters­zwemmen en zwemmen speciaal bij gekomen. De vereniging traint in diverse zwembaden: Het oude Helperzwembad & het Ranomi bad in Helpman; De Parrel in Selwerd; Sportcentrum Kardinge in Beijum/Lewenborg.

Daarnaast wordt met regelmaat door afdelingen getraind in: Zwembad Scharlakenhof te Haren; Zwembad de Welle te Drachten; De Kalkwijck te Hoogezand. En in de zomer in de Papiermolen.

Groninger Zwemvereniging TriVia is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Hierdoor kunnen leden deelnemen aan, door de KNZB georganiseerde, bondscompetities en andere wedstrijden. Groninger Zwemvereniging TriVia staat bekend als een topsportvereniging, met als bekendste (ere-)lid Ranomi Kromowidjojo. Iedereen is welkom bij onze vereniging, kom gerust een keer (gratis) proberen.

Sport
Waterpolo, Zwemles, Zwemmen recreatief, Zwemmen vaardigheden, Zwemtraining
Voor wie
Jongeren, Kleuter, Senior, Volwassenen
Speciaal aanbod voor
Vrouwen, Lichamelijke beperking
Type aanbieder
Vereniging

Algemeen

Veelgestelde vragen over Groninger Zwemvereniging TriVia

Hoe kan ik een proefles volgen?