Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ijsvereniging Groningen

 • Sport, activiteit
 • (Inline)skaten,
  Schaatsen
 • Leeftijdsgroep
 • 06-12 jaar,
  13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • mannen en vrouwen samen

IJsvereniging Groningen (YVG) is één van de oudste schaatsclubs in Nederland, zij werd opgericht in 1862 en stichtte in 1882 met 9 andere verenigingen de (K)NSB op. YVG is een vereniging met ongeveer 850 actieve leden. We onderscheiden hierbij: wedstrijdschaatsers langebaan marathonschaatsers; recreantschaatsersen inline-skaters.

De wedstrijdschaatsers langebaan en marathon trainen op maandag woensdag en  vrijdag. De recreanten kunnen kiezen uit een trainingsmorgen of -avond op dinsdag of donderdag of op de vrijdag na-middag. Recreanten kunnen kiezen voor 1 of 2 keer per week training. Voor de jeugd zijn er twee mogelijkheden+ wedstrijdschaatsen met training op de woensdag en zaterdag middag; recreatief schaatsen met training op de vrijdag na-middag. 

Op zondag is er van 17.00-18.00 uur het YVG-uur. Alle YVG-leden kunnen dan vrijschaatsen. Inline-skaten: Bij YVG is het mogelijk om tijdens de zomermaanden te skeeleren. De trainingen zijn op de skeelerbaan in Ten Boer, zoals het een zomersport betaamt, lekker in de buitenlucht! De trainingen zijn bestemd voor recreanten en wedstrijdrijders, ongeacht leeftijd. Het is mogelijk om 1 of 2 keer per week te trainen, onder begeleiding van een trainer in groepsverband.

Jeugd tot 14 jaar oud kan trainen op zaterdagmiddag (van 14.15 tot 15.30 uur) op de 400-meterbaan. Een extra training wordt aangeboden op woensdagmiddag (einde van de middag). De training voor jeugdrecreantleden is op vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.15 uur op de 400-meterbaan. Een proeftraining is gratis. We bieden maximaal 3 proeftrainingen aan.