Loopgroep Astrea

Bij Loopgroep Astrea kun je hardlopen en wandelen in groepsverband. Met geschoolde trainers, een eigen clubhuis, kleedkamers, douches, een eigen trainingsveld en ongeveer 130 leden is Loopgroep Astrea al 40 jaar een begrip in Groningen. Op maandag en woensdag trainen we in verschillende niveaugroepen. Van gevorderde wedstrijdloper tot toewerken naar 5 of 10 km hardlopen. Je loopt altijd op je eigen tempo en bepaalt zelf in welke groep je traint. Op vrijdagavond is er een techniektraining. We hebben daarnaast ook een wandelgroep.

Een training start altijd bij ons clubhuis in Park Selwerd. Na het inlopen naar de plek waar we die avond trainen, doen we een aantal loopscholingsoefeningen. Om dan verder te gaan met de kern van de training, vaak is dit een intervaltraining. Tot slot lopen we weer terug naar het clubhuis, waar we de training afsluiten met een aantal rek- en strekoefeningen. Daarnaast bieden we op woensdag onder begeleiding van ervaren looptrainers wandeltrainingen voor iedereen die wel wil bewegen, maar voor wie hardlopen op dit moment geen mogelijkheid is.

Binnen Loopgroep Astrea is er veel aandacht voor de sociale kant van het sporten (vaste borrelavond, loopjes in het weekend en een jaarlijks feest). Je bent van harte welkom een paar keer vrijblijvend mee te trainen om de trainingen en de sfeer te ervaren.

Sport
Hardlopen, Wandelen
Voor wie
Volwassenen
Speciaal aanbod voor
-
Type aanbieder
Vereniging

Algemeen

Locaties van Loopgroep Astrea

Veelgestelde vragen over Loopgroep Astrea

Doen jullie ook andere dingen naast de trainingen?

Hoe kan ik lid worden?

Hoeveel moet ik kunnen hardlopen om mee te doen met de training?

Kan ik een keer komen meetrainen om te kijken of het wat voor me is?

Wat doen jullie tijdens een wandeltraining?

Wat zijn de trainingstijden?

Welke faciliteiten heeft Loopgroep Astrea?