Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sportieve voornemens

Sporten en bewegen was nog nooit zo belangrijk

Het is een bijzonder jaar geweest en dit maakt duidelijk dat sporten en bewegen ontzettend belangrijk is. Niet alleen om gezond en fit te blijven of te worden. Maar vooral ook om samen met anderen bezig te zijn en lekker te kunnen ontspannen. Helaas is niet alles mogelijk, door de corona regels. Hier vind je wat er nog wel mogelijk is om 2021 sportief en gezond te beginnen. Sporten en bewegen kun je ook goed combineren met voeding zodat je je leefstijl totaal kunt gaan aanpassen.

Trainen met meetbare successen

Je wilt je niet alleen goed voelen, maar je wilt ook vooral meetbare resultaten van je inspanningen. Er zijn heel veel apps en gadgets zoals stappentellers die je kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld eRoutes. Meestal zit de stappenteller al op je telefoon of smartwatch, maar je kunt ook een Fitbit, of sporthorloge nemen. Om een totaal plaatje te maken met al je vordering is er MyFitnessPal, die je helpt je doelen te halen, zoals bijvoorbeeld het verliezen van kilo’s. Deze app rekent voor je uit hoeveel je mag eten in combinatie met de beweging. Wil je geholpen worden, dan kun je je aanmelden voor Fit050. Een coachingstraject van Sport050 van 8 weken met weegmomenten. Deze maand met 10% korting! Daarnaast verzorgen veel sportaanbieders en sportscholen onine workouts waar je gratis aan mee kunt doen, zoals Plaza Sportiva en Martini Fitness.

Gezellig samen in beweging

Met alle regels is het lastig om met een vriend of vriendin te wandelen in de buurt. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Erik Scherder (hoogleraar Neuropsycholoog) heeft samen met de Hersenstichting de app “Ommetje” gemaakt. Deze helpt je motiveren om te wandelen en je houdt je aan de corona regels. Gezellig ‘samen’ wandelen met de app. Op Wandelvanuit.nl vind je de mooiste wandelroutes in de provincie Groningen. Bekijk ook de wandelgroepen op de website voor als je straks weer in een groep wilt wandelen.

Sport voor een gezonde geest

Sporten en bewegen helpt je ook heel erg om geestelijk te ontspannen. Juist nu het lastig is de balans te vinden tussen werk en privé door het vele thuiswerken. Yoga en meditatie kun je met z’n tweeën doen, maar er zijn ook heel veel video’s te vinden op verschillende platformen die je zelf thuis kunt doen. In de gemeente zijn ook verschillende aanbieders die verschillende ontspannende sporten aan bieden voor als je eentje zoekt voor na de lockdown. Je vindt ze onder conditie (het is mentale conditie) op de pagina alle sporten. Yellow Yoga heeft eenyoga sessies opgenomen in de A-kerk in Groningen die je zo kunt gaan doen. 

Blijf gemotiveerd met Sport050

Heb je moeite om gemotiveerd te blijven? Ontvang dan in de maand januari iedere maandag een nieuwsbrief van ons met nieuwe workouts, challenges en/of virtuele evenementen. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en kies bij het interesse veld ‘blijf in beweging campagne’. Sport050 helpt je om gemotiveerd te blijven!

Coronactief, online challenges en workouts

We hebben voor jouw een aantal online workouts, challenges en oefeningen voor jong en oud verzameld op de een speciale pagina. Heb je nog tips voor ons, laat het dan weten via info@sport050.nl

#blijfinbeweging

#coronactief