Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sporthal Europapark

Op een gebied van ruim 1 hectare achter de Mediacentrale en langs het Winschoterdiep, bouwt de Gemeente Groningen samen met het Noorderpoort het Sportcentrum Europapark. Vanaf de zomer van 2017 wordt er een sportcentrum met buitensport faciliteiten gebouwd op de voormalige trainingslocatie van FC Groningen, waar vanaf het najaar 2018 kan worden gesport. De sportvoorzieningen worden door de gemeente en het Noorderpoort ontwikkeld en geëxploiteerd.

Het Noorderpoort en de gemeente gaan het nieuwe sportcentrum in het Europapark samen gebruiken als sporthal, topsport-turnhal, dojo voor vechtsporten, danszaal, sportzaal en fitnesszaal. Ook komen er aanvullende faciliteiten voor onderwijs. Het Noorderpoort gebruikt de sporthal en overige sportruimten (met uitzondering van de turnhal) doordeweeks overdag van 8.00-17.00 uur exclusief voor haar leerlingen. In de avonduren en in het weekend kunnen sportverenigingen gebruik maken van deze faciliteiten. De turnhal wordt doordeweeks na 17.00 uur en in de weekenden exclusief gebruikt door leden van de Groninger turnverenigingen. Buiten komen er onder meer extra sportfaciliteiten voor o.a. tennis, basketbal en beachvolleybal. Ook daar kunnen verenigingen en de wijkbewoners gebruik van maken.

Virtuele tour
Klik hieronder om rond te kijken in de sportaccommodatie.

Uurtarief sporthallen

Hele hal € 59,48 3

Sportverenigingen uit de gemeente Groningen ontvangen korting op het uurtarief van een sporthal. Tarieven zijn geldig t/m 31 juli 2019 en inclusief BTW. Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.