Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

25-jaar

Volgend jaar bestaat Sportcentrum Kardinge 25 jaar. Tot 1993 waren de ijsbaan van Groningen in het Stadspark en het zwembad in het Noorderbad gevestigd.  De laatste bleek niet meer geschikt voor de zwemsport en het Stadspark was rijp voor bebouwing. In verband met de uitbreiding van de wijken aan de Noordoost kant van de Stad Groningen waren daar nieuwe sportvoorzieningen nodig. Het nieuwe Sportcentrum Kardinge met ijsbaan en zwembad was hiervoor de oplossing. Daarnaast werd het recreatiegebied ontwikkeld waarin sport en ontspanning de pijlers moesten zijn. In de loop der tijd is het complex uitgebreid en zijn er nieuwe sporten bij gekomen. De naam Kardinge is afgeleid van de naam van het riviertje Kardingermoar.

In 2006 is sportcentrum Kardinge voor het eerst gerenoveerd, de nadruk lag op de installatietechniek en het bouwkundig onderhoud. De koelvriesinstallatie is omgebouwd, er is dakbedekking gekomen, de luchtbehandeling is vernieuwd en de kleedhokjes zijn vervangen. De vloeren, tegels en pompen van de zwembaden zijn vervangen. Verder is er zoutwaterelektrolyse in de zwembaden aangebracht i.p.v. het gebruik van chloor voor de waterbehandeling.

In 2014 volgde fase 2 van de verbouwing. Hierbij lag de nadruk op de sfeer en op een upgrade van het complex. Het aangezicht en de entree van Kardinge heeft een gehele nieuwe look en feel gekregen. Ook is de functionaliteit toegenomen door een nieuwe sporthal, vijf nieuwe squashbanen, zes nieuwe buitentennisbanen, een nieuwe zaal voor judo en andere sporten (Dojo), extra vergaderzalen en leslokalen voor het Alfa College. De hoofdingang is verplaatst waardoor er een betere aansluiting is met het centrum van het recreatiegebied. De centrale hal is omgebouwd en uitgebreid tot verblijfsgebied met horecafaciliteiten. Het kantoor van de gemeentelijke afdeling Sport050 is ook bij Kardinge ingekomen.

Het hele seizoen 2018-2019 zal in teken staan van verschillende activiteiten in het kader van 25 jaar Kardinge en op zaterdag 9 februari zal er een feestdag zijn met verschillende activiteiten.

Feestelijke activiteiten

Maandag 15 tot en met donderdag 18 oktober
Op 5 oktober is het nationale ouderdag en daar sluiten wij bij aan met de activiteiten deze maand: heel FiftyFit bakt. De deelnemers van FiftyFit bakken thuis wat lekkers en brengen dit mee naar het zwembad. Een vakkundige jury zal alles op geur, kleur en smaak proeven en daar een oordeel over vellen wat nou het lekkerste product is van deze dag. Elke dag is er een dag winnaar en aan het eind van de week word er ook een weekwinnaar bekend gemaakt. De dagwinnaar ontvang een aantal vrijkaaren en de weekwinnaar wint een 12-kaart FiftyFit. Na de wedstrijd eten we met elkaar onder het genot van een kopje koffie de lekkernijen op.

Feestdag 9 februari

Deze dag van 10.00-16.00 uur zijn er de hele dag activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Zodra het programma bekend is zullen we dit hier vermelden.