Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Veilig sporten tijdens corona in Kardinge

Laatste update 14  januari 12.00uur 

Sportcentrum Kardinge is een groot sportcentrum en heeft vooral in de herfst en wintermaanden veel bezoekers. We willen het sporten voor iedereen mogelijk maken, maar we moeten wel de coronaregels volgen. Dit vraagt van ons allemaal dat we meer rekening met elkaar moeten houden. Alle tekst in cursief geeft de wijziging aan. 

Verkeersplan Kardinge hal 

Om de doorstroming, vooral in de hal, te verbeteren hebben we een verkeersplan voor de hal gemaakt. Zo kunnen verschillende groepen bezoekers snel en veilig naar de juiste plek. We hebben 3 looproutes. Na de draaideur bij de ingang, boven de schuifdeur, kun je zien welke kant je op moet. In de hal staan er verschillende banen aangegeven, zijn er haaientanden en een rotonde. Check het voordat je komt, dat je op de hoogte bent bij welke groep jij hoort. We hebben de volgende groepen:

 1. Kaarthouders zwembad (8 of 12-kaarten/abonnementen) / huurders ijshal
 2. balie (voor het kopen van een losse kaart of betaling schaatshuur. Wil je je abonnement op 12-kaart verlengen, doe dit zoveel mogelijk online via de webkassa). In deze strook staan ook wachtstrepen en houd het vak met kruis ook altijd vrij, voor uitkomende sporters.
 3. Kaarthouders ijsbanen en tennis (12-kaarten/abonnementen) en alle zaalsporten (dojo, sporthal), leerlingen Alfa-college, vergaderzalen en tribune.
  Als je de dojo, sporthal of squash bezoekt krijg je in plaats van een transponder nu een barcode bandje en is je route terug via de eerste verdieping.

Het zal voor iedereen even wennen zijn, maar houd rekening met elkaar en houd afstand. Zo kunnen we het sporten samen mogelijk maken.

Algemene regels sporten in Kardinge 

 • Blijf thuis bij klachten of als een gezinslid positief op corona is getest.
 • Was je handen regelmatig, nies en hoest in je elleboog.
 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht om te komen sporten
 • Zwemlesouders hoeven geen  Coronatoegangsbewijs te laten zien als ze hun kinderen bij de zwemles komen begeleiden in de kleedkamers.
 • Bij de schaatslessen van Sport050 proberen we de kinderen te begeleiden naar en van de kleedkamer, maar door personeelskrapte is dat niet altijd mogelijk.  We kunnen ze niet helpen bij omkleden. Een sportvereniging die huurt, moet dit zelf voor zijn leden organiseren.
 • Een mondkapje is verplicht in alle openbare ruimtes vanaf 13 jaar. Tijdens het sporten mag je hem afdoen.
 • Iedereen moet 1,5m afstand houden.

Zwembad en ijsbaan

Deze regels zijn extra op de algemene regels hierboven

 • Je kunt weer zwemmen en schaatsen vanaf zaterdag 15 januari.
 • Wil of kun je door de nieuwe maatregelen niet meer zwemmen of schaatsen en heb je een jaarabonnement zwemmen/schaatsen-skeeleren of een leskaart zwemles AB of ABC pakket? Dan kun je restitutie aanvragen of je kaart laten verlengen via het formulier op de website.

Verenigingen/trainers 

 • Informeer vooral bij je vereniging wat de regels zijn bij jouw vereniging
 • Bekijk vooraf de regels waar je aan moet voldoen voor jouw activiteit.