Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Veilig sporten tijdens corona in Kardinge

Laatste update 22 september 12.49 uur

Sportcentrum Kardinge is een groot sportcentrum en heeft vooral in de herfst en wintermaanden veel bezoekers. We willen het sporten voor iedereen mogelijk maken, maar we moeten wel de coronaregels volgen. Dit vraagt van ons allemaal dat we meer rekening met elkaar moeten houden. Alle tekst in cursief geeft de wijziging aan. 

Verkeersplan Kardinge hal 

Om de doorstroming, vooral in de hal, te verbeteren hebben we een verkeersplan voor de hal gemaakt. Zo kunnen verschillende groepen bezoekers snel en veilig naar de juiste plek. We hebben 3 looproutes. Na de draaideur bij de ingang, boven de schuifdeur, kun je zien welke kant je op moet. In de hal staan er verschillende banen aangegeven, zijn er haaientanden en een rotonde. Check het voordat je komt, dat je op de hoogte bent bij welke groep jij hoort. We hebben de volgende groepen:

 

  1. Kaarthouders zwembad (8 of 12-kaarten/abonnementen) / huurders ijshal
  2. balie (voor het kopen van een losse kaart of betaling schaatshuur. Wil je je abonnement op 12-kaart verlengen, doe dit zoveel mogelijk online via de webkassa). In deze strook staan ook wachtstrepen en houd het vak met kruis ook altijd vrij, voor uitkomende sporters.
  3. Kaarthouders ijsbanen en tennis (12-kaarten/abonnementen) en alle zaalsporten (dojo, sporthal), leerlingen Alfa-college, vergaderzalen en tribune.
    Als je de dojo, sporthal of squash bezoekt krijg je in plaats van een transponder nu een barcode bandje en is je route terug via de eerste verdieping.

Het zal voor iedereen even wennen zijn, maar houd rekening met elkaar en houd afstand. Zo kunnen we het sporten samen mogelijk maken.

Algemene regels sporten in Kardinge 

Vanaf 25 september 2021

  • Blijf thuis bij klachten of als een gezinslid positief op corona is getest.
  • Was je handen regelmatig, nies en hoest in je elleboog,  

Zwembad en ijsbaan

Deze regels zijn extra op de algemene regels hierboven

  • Je hoeft niet meer te reserveren voor zwemmen en schaatsen vanaf zaterdag 25 september. De enige uitzondering is Floatfit

Verenigingen/trainers 

  • Informeer vooral bij je vereniging wat de regels zijn bij jouw vereniging
  • Bekijk vooraf de regels waar je aan moet voldoen voor jouw activiteit. Deze kun je vinden op de speciale pagina voor georganiseerd. Sporten.