Proeven van een nieuwe sport

Je weet pas of je iets lekker vindt als je ervan hebt geproefd, toch? Een beetje zoals je in de zomervakantie deed. Die bijzondere tapas, dat brood bij de Franse bakker. Je hebt het allemaal geprobeerd. Inmiddels ligt de zomervakantie achter ons. Maar het proeven van nieuwe ervaringen is niet voorbij met de Sportproeverij! Van welke sporten wil jij samen met jouw familie, vrienden, buren, kennissen of collega’s graag eens proeven?

Tijdens de activiteiten van de Sport- en Cultuurhopper krijgen jullie de kans alle sporten uit te proberen die jullie maar willen. . Maar welke sporten staan op het menu tijdens de Sport- en Cultuurhopper? Wij hebben ze voor je verzameld in een handig sportmenu. Zo stellen jullie gemakkelijk jullie eigen sportproeverij samen!

SAMEN ONTDEKKEN ÉN FIT WORDEN
Fit blijven doe je samen, maar een sport kiezen is zo makkelijk nog niet. Je wilt een sport waar jullie al je energie in kwijt kunnen. Een sport waar jullie écht goed in kunnen worden. Kiezen wordt een stuk makkelijker als je kunt proeven van meerdere sporten!

Van 30 oktober 2023 tot en met 16 februari 2024 bieden sportclubs door de hele gemeente Groningen proeflessen aan tijdens de Sport- en Cultuurhopper. Zijn jullie klaar om jullie favoriete sport te ontdekken? Stel dan met het sportmenu jullie eigen sportproeverij samen.

Meld je aan voor de proeflessen

Hebben jullie je keuze kunnen maken? Meld je dan tussen 11 september en 10 oktober aan voor de proeflessen!

Meld je hier aan!

Iedereen kan proeven

Sport en bewegen moeten voor iedereen mogelijk zijn, dus ook voor mensen met een beperking. Met de Uniek Sporten Hopper kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Weet je niet goed voor welke sporten je moet kiezen? Neem dan contact op met beweegcoach Ellen Wollerich.

Bootcamptuin Stadspark

Deel jouw Sportproeverij!

Als je iets proeft, wil je natuurlijk ook graag delen hoe het was. Zo help je anderen ook om een keuze te maken voor hun favoriete sportgerecht. Deel daarom jouw sportervaring met de cursussen en proeflessen van de Sport- en Cultuurhopper op Instagram! Voeg de hashtag #sportproeverij toe aan jouw post of story, en bekijk ook de ervaringen van anderen!

Heb jij al eens geproefd van...?

Voetbal
Voetbal is een ontzettend populaire sport in de hele wereld! Samen met jouw team zorg je ervoor dat je de bal in het doel scoort. Een sport waarbij samenwerking, uithoudingsvermogen en vooral plezier centraal staan. Even proeven?

Yoga
Yoga maakt zowel jouw lichaam als je geest sterker. Samen met jouw sportgenoten wissel je inspannende en krachtige houdingen af met bijvoorbeeld meditatie. Balans is het toverwoord! Leuk om te proberen met je vrienden, familie of collega’s?

Tennis
Tennis is macht! Deze sport kun je zowel alleen als in teams spelen. Met een racket zorg jij met jouw tennispartner dat de bal over het net geslagen wordt. Raakt de bal het veld van de tegenstanders en kunnen ze de bal niet terugslaan? Dat zijn punten voor jullie! Binnenkort een balletje slaan?

En nog veel meer

Naast voetbal, yoga en tennis zijn er nog veel meer sporten van de Sport- en Cultuurhopper die jullie kunnen uitproberen! Neem samen eens een kijkje op het sportmenu en meld je aan voor de proeflessen die jullie uitdagen!

Klaar om jullie favoriete sport te ontdekken?

Download dan het sportmenu en meld je aan voor de sportlessen via Sport- en Cultuurhopper!