Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Topsport

Hier vind je informatie over topsport en topsporters in Groningen.

Topsportbeleid

Meer topsporttalenten te ontdekken, zich te laten ontwikkelen en daadwerkelijkte laten doorstromen naar de top.’ Het topsportbeleid van de gemeente wordt aan de hand van zesverschillende sporen uitgewerkt, te weten: basisschool: talent ontwikkelen, voortgezet onderwijs: talent herkennen en ontwikkelen, 18+: topsporter worden, meer doen met de in de stad aanwezige kennis, versterken samenwerking en ondersteunen evenementen en toekennen prijzen.
Lees verder...

Topsportclubs Groningen

In Groningen zijn diverse topsportclubs en topsporters op nationaal en internationaal niveau actief. Wat te denken van Team 4Mijl, Arjen Robben, Roel Boomstra en Ranomi Kromowidjojo. Onder de vlag van Energy Valley Sportclub kunnen de Groninger topclubs FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, GHHC, Nic., GIJS Groningen en Keijser Capital Martini Sparks daarnaast rekenen op veel publieke- en mediabelangstelling.
Lees verder...

Topsport Noord

Topsport NOORD zet zich in voor goede begeleiding en ontwikkeling van talenten en topsporters in het CTO of één van de RTC's in Noord-Nederland. Deze begeleiding en ondersteuning spelen een cruciale rol in de carrière van talenten en topsporters. Alle randvoorwaarden moeten namelijk optimaal zijn voor een sporter om volledig met een sportcarrière bezig te kunnen zijn.
Lees verder...

Groningen City of Talent

Onder de noemer ‘Groningen, City of Talent’, werken de Gemeente Groningen, UMCG, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit samen met Marketing Groningen aan een landelijke campagne (citymarketing). Het motto van de campagne is: ‘Hier is ruimte voor talent. Ruimte om te leren. Om te werken. Om te groeien. Om je verder te ontwikkelen. Om het beste uit jezelf te halen. Bovendien is hier ruimte om te wonen, te sporten en te genieten. Er gaat niets boven Groningen, City of Talent.'
Lees verder...