Sport050
Nieuws
De Fittegolf komt er aan. Zo houd jij je hoofd koel!

De Fittegolf komt er aan. Zo houd jij je hoofd koel!

In onze artikelen geven wij (Eyelien diëtist en Merel leefstijlexpert) je tips voor een actieve en gezondere leefstijl. Deze website staat bomvol inspiratie om ook in de zomer(vakantie) fit te blijven. Voor de één is de zomer(vakantie) ultiem ontspannen, de ander heeft een wat meer haat-liefde relatie met de zomer. Want ja, we willen allemaal het liefst strak in ons velletje op het strand liggen! En geloof ons, een strak en fit lichaam haal je niet uit pillen en poeders. Wat werkt wel? Gewoon een paar praktische tips voor iedere dag.

Hieronder lees je onze 5 tips voor op de camping én thuis. Zo houd je je hoofd koel, en laat je je gezonde verstand weer voor jou werken.

  1. Begin met een eitwitrijk ontbijt. Door goed te ontbijten met voldoende eiwitten en vezels geeft je dit een verzadigd gevoel. Dit vermindert de drang naar snaaien later op de dag.
  2. Eet 5 of 6x per dag. Je dagen lopen anders, waardoor je eetritme ook verandert. Probeer vanaf het moment dat je opstaat, verspreid over de dag 5 tot 6 maaltijden te eten. Dit betekend ongeveer iedere 2 tot 2,5 uur een maaltijd of tussendoortje/gezonde snack.
  3. Heb je toch tussendoor trek? Drink eerst een of twee glas water. Ons lichaam verwart dorst met honger. Zeker op zomerse dagen als je meer vocht verliest. Heb je na die 2 glazen nog steeds trek? Neem dan een gezonde maaltijd of snack.
  4. Eet 2 stuks fruit op een dag. In fruit zit vocht, vitamines, vezels én de meeste zomerse vruchten smaken heerlijk zoet.
  5. En wees een beetje lief voor jezelf. Gun jezelf dat extra wijntje, stukje taart of die uitgebreide bbq met vrienden. Want ook dat past bij een gezonde balans. Daarna pak je de draad weer op met je gezonde gewoonten. Wist je dat dat een gezonde leefstijl 80% gezonde keuzes en 20% minder gezonde keuzes bevat? Zo is het een stuk makkelijker én langer vol te houden !


Wil jij begeleiding bij een actieve en/of gezondere leefstijl? Of heb je vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Deze maand genieten ook wij van onze vakantie. Daarna staan wij weer klaar en beantwoorden we graag al je vragen. Fijne zomer.

Voor een gratis kennismaking of voor meer informatie stuur dan een mail naar info@sport050.nl.

Sportieve groet,
Merel (leefstijlexpert)

Gezond ontbijt