Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

SSV Rabenhaupt

 • Sport, activiteit
 • Schietsport
 • Leeftijdsgroep
 • 13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • mannen en vrouwen samen

Als sportschietvereniging zijn wij op sportief gebied een vreemde eend in de bijt maar dat maakt de schietsport misschien juist wel extra leuk!   Het is een individuele concentratiesport die bovendien veel verantwoordelijkheidsgevoel  vraagt. In de hedendaagse hectiek is het bij uitstek geschikt om alles even te laten voor wat het is en je puur te concentreren op je doel. Dit kan bij onze vereniging -iedere vrijdagavond- met luchtdrukwapens en  klein kaliber wapens, zowel geweer als pistool en evt. revolver.

Wij hebben een interne competitie waar iedereen op zijn eigen niveau wordt ingedeeld in diverse klasses. Daarnaast is het mogelijk om aan wedstrijden mee te doen -ook van andere verenigingen-  zoals open kampioenschap (OK), districtskampioenschap (DK) of  landelijk kampioenschap (LK).

Wat veel mensen niet weten is dat de schietsport een Olympische sport is met zelfs de meeste disciplines! Discipline moet je overigens ook wel zelf hebben. Wij zijn geen hop-on-hop-off-vereniging waarbij je zo even weer switcht. Dit mede ook vanwege de strenge eisen waaraan wij moeten voldoen. Uiteraard kan je wel eerst een tijdje proberen of het iets voor je is! Lijkt het je wat? Aanvragen  van een introductieles (max. 2x)  kan via e-mail maar bij voorkeur telefonisch.