Naar boven
Sport050 logo

Hèt platform voor bewegend Groningen

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Zwembad Scharlakenhof

Vanaf 18 mei is Zwembad Scharlakenhof weer geopend voor banen zwemmen. Reserveren kun je doen door te bellen of te mailen. 

Zwembad Scharlakenhof is een binnenzwembad gelegen in Haren. Het verwarmde zwembad heeft drie zwembaden: een recreatiebad, een 25-meter wedstrijdbad en een instructiebad.

De Stichting Exploitatie Zwembad Scharlakenhof is opgericht ten behoeve van de exploitatie van het zwembad Scharlakenhof. Door het (vrijwillige) bestuur (bestaande uit 5 leden) van de stichting is het zwembad in september 2014 heropend. Sinds dat moment wordt het gerenoveerde zwembad bestuurd door vier bestuursleden.

Het zwembad biedt werk aan zes (deeltijd) betaalde krachten voor het geven van zwemlessen en het houden van toezicht tijdens de openingsuren. Alle overige werkzaamheden worden door vrijwilligers uitgevoerd. Een groep van circa 45 vrijwilligers houdt zich actief bezig met het bezetten van de welkomsbalie, het onderhoud van het gebouw en het verzorgen van allerhande activiteiten rondom het zwembad.