Buitengewoon genieten: verken Groningen met de Beweeg en Beleef checklist

Groningen is een fantastische plek om actief te zijn en de natuur in te duiken. Sport050 helpt je op weg en daagt je uit om Groningen op een sportieve manier te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde sporter of een beginner bent: hier vind je een handige checklist met mogelijkheden om buiten actief te zijn en Groningen op een nieuwe manier te ervaren.

Waarom Buiten Sporten in Groningen?

Buiten sporten heeft veel voordelen. Het houdt je fysiek en geestelijk gezond én geeft je een dosis vitamine D. Groningen is een erg groene provincie en biedt daarom ruime mogelijkheden om buiten actief te zijn. Van fietsroutes tot hardlooproutes, en van wandelpaden tot dynamische buitensport- en fitnesslocaties, Groningen heeft het allemaal.

Checklist voor buiten sporten in Groningen

Of je nu houdt van wielrennen, wandelen, of een stevige bootcampsessie: in Groningen zijn meer dan genoeg plekken waar jij lekker buiten kunt sporten. Ontdek hieronder wat de mogelijkheden voor jou zijn!

Fietsen en Wielrennen

Fiets door de historische binnenstad: Begin je tocht bij de iconische Martinitoren en fiets door de oude straten. Laat de geschiedenis je gids zijn, terwijl je de verborgen juweeltjes van Groningen ontdekt.

 • Fiets door de historische binnenstad: begin je tocht bij de Martinitoren en fiets door de oude straten. Zo zie je de mooiste historische stukjes van Groningen.
 • Verken het Paterswoldsemeer: fiets rond dit mooie meer en geniet van de natuurlijke schoonheid. Er zijn genoeg plekken om te pauzeren en te genieten van een picknick met uitzicht.
 • Neem de route langs de Reitdiephaven: voor een kleurrijk avontuur fiets je langs de beroemde gekleurde huizen van de Reitdiephaven. Perfect voor een instagramwaardige stop!
 • Toeristische tocht in de buurt van Ten Boer: stap op de fiets en ontdek het ommeland van Groningen. Neem de route naar Ten Boer, een prachtig dorp dat het ontdekken waard is!

Hardlopen

 • Loop het Stadspark in: het Stadspark is een oase van groen, ideaal voor hardlopers van elk niveau. Door de veelheid aan paden kun je gemakkelijk zowel lange als korte routes hardlopen.
 • Noorderplantsoen: dit park is niet alleen het groene hart van Groningen, maar ook de perfecte plek voor een energieke hardloopsessie. Door over de heuvels in het park te rennen kun je je route extra uitdagend maken.

Wandelen

 • Loop het rondje van Kardinge: aan de rand van Groningen ligt een wandelroute van 5 kilometer door het groen.
 • Wandel langs de grachten: dwars door Groningen vind je overal schitterende grachten. Door een wandeling langs het water te maken zie je de mooiste plekjes van de stad.
 • Eropuit in het buitengebied van Haren: het landschap rond Haren is zeker een bezoekje waard. Ontdek de landschappen en natuur op de grens van Groningen en Drenthe.

Buitensport en -Fitness

 • Zoek de buitensportlocaties op: Sport050 biedt diverse buitensportlocaties aan, waar je mee kunt doen met georganiseerde sportactiviteiten of zelf aan de slag kunt met de sporttoestellen.
 • Bootcamp en fitness in het park: sluit je aan bij een van de vele bootcampgroepen - of start je eigen groep!

Groningen als speeltuin

Met zoveel opties is het haast onmogelijk om níét naar buiten te gaan en actief te zijn. Groningen wacht op je om verkend te worden. Trek je wandelof hardloopschoenen aan, stap op je fiets, of doe je sportoutfit aan en maak van Groningen jouw speeltuin!

Eindeloze mogelijkheden

Sport050 helpt je om op een actieve manier de stad en omgeving te verkennen. De combinatie van natuur en sportfaciliteiten maakt Groningen de ideale plek voor iedereen die buiten wil bewegen. Neem vandaag nog de stap om buiten te gaan sporten, en ontdek en beleef Groningen op een nieuwe manier.