Naar boven
Sport050 logo

Hèt platform voor bewegend Groningen

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Schaatsles Kardinge

Schaatsplezier staat bij ons voorop! Wij bieden schaatscursussen aan voor kinderen en volwassenen op verschillende niveaus. 2x per schaatsseizoen starten we met een reguliere cursus van 8 weken. Daarnaast kun je ook in de schoolvakanties een vakantiecursus van 4 of 5 dagen doen.

Het dragen van handschoenen op de ijsbanen is verplicht en voor de veiligheid raden we je ook aan om een muts of helm te dragen tijdens het schaatsen.

Corona regels

De regels zijn extra op de algmene regels die je kunt lezen op de pagina veilig sporten in Kardinge

 • Doe je sportkleding zoveel mogelijk thuis al aan. Er zijn minder omkleedmogelijkheden door het maximaal aantal sporters dat tegelijk in een kleedkamer mag zijn. Kluisjes kun je gebruiken.
 • Ga zo veel mogelijk thuis naar het toilet. 
 • Je houdt 1,5 meter afstand  als je niet aan het sporten bent (voor en na de training, in kleedkamers, gangen, kantine, op bankjes)
 • Tijdens het sporten hoef je geen 1,5m afstand te houden.
 • Bij de schaatslessen voor jeugd van de schaatschool mag er 1 begeleider mee naar binnen.  

Introductieles

Volwassenen
Twijfel je nog of een schaatscursus iets voor jou of je kind is? Voor volwassenen hebben we, voor dat de 8-weekse cursus begint een of meerdere introductie lessen. We bekijken wat je niveau is en gaan al aan de slag met wat schaatstechnieken. We leggen je ook uit wat je in de cursus leert. Deze introductie les is geschikt vanaf lichtgevorderd niveau. Zie de niveau indeling verder op deze pagina.

Jeugd
Twijfel je nog of je kind de cursus leuk vindt? Kom dan op zondagmorgen om 11.00 en/of 12.00 gratis meedoen met een kort lesje tijdens de gezinsochtend. Deze lesjes gaan door bij voldoende deelnemers.

8- weekse schaatscursus

Deze cursus start 2x per seizoen. Naast de 8 lessen, krijg je ook een knipkaart om 8x gratis te oefenen tijdens het recreatief schaatsen in deze zelfde periode. De verschillende lessen kun je in het schaatslesrooster verder op de pagina vinden.

 • Periode 1 start in week 43 (19 t/m 25 oktober)
 • Periode 2 start in week 2 (11 t/m 17 januari) er zijn geen lessen tijdens de voorjaarsvakantie.

Vakantie schaatscursus

In de schoolvakanties kun je meedoen met een snelcursus. Normaal gesproken zijn dit 5 dagen, maar afhankelijk van de feestdagen in de kerstvakantie kunnen dit er 4 zijn. Deze cursussen vind je ook in het rooster.

Ouder en kind schaatscursus

Gezellig samen met je kind in dezelfde groep kan op de zaterdag. Dit is een 8-weekse cursus. En start 2x per seizoen.

Privéles schaatsen

Verbeter je techniek door één op één begeleiding. Deze lessen zijn er voor alle niveaus. Of je nu een absolute beginner bent of de techniek al aardig beheerst en nog wat persoonlijke aanwijzingen wilt. De lessen kun je krijgen tijdens de recreatieve openingstijden, als er op dat moment een instructeur beschikbaar is. Stuur een mail naar info@kardinge.nl om aan te vragen. 

Lesrooster schaatsles

dinsdag 22 september t/m Datum aanpassen
Vandaag (dinsdag 22 september)
Gesloten
Morgen (woensdag 23 september)
Gesloten
donderdag (24 september)
Gesloten
vrijdag (25 september)
Gesloten
zaterdag (26 september)
Gesloten
zondag (27 september)
Gesloten
maandag (28 september)
Gesloten

Tarieven

 

Jeugd

Volwassenen

Introductie les/ clinic

 

€16,65

8-weekse cursus

€ 85,20

€ 133,20

Vakantiecursus 4 lessen

€ 74,55

€116,55

Vakantiecursus 5 lessen

€ 93,20

€145,70

Privéles per uur (excl. entree)

€50,00

€50,00

Borg voor polsbandje

€ 7,50

€7,50

 

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2020 tot en met 31 juli 2021 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden

Niveau indeling

Jeugd

 • Beginners: Deze kinderen hebben zelden tot nooit op de schaats gestaan (vaak zijn dit kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar). De 400 meterbaan is voor deze groep nog wat te groot.
 • Gevorderden: Deze kinderen hebben matig tot veel schaatservaring en houden het zonder moeite een uur vol op de 400 meterbaan (vaak de wat oudere kinderen)

Volwassenen

 • Beginners: Je bent een absolute beginner en kan moeilijk zelfstandig vooruitkomen
 • Licht gevorderd: Je kan al wel zelfstandig een rondje op de 400m baan maken, maar je hebt verder nog weinig schaatservaring.
 • Gevorderd: Je hebt al enige schaatservaring, maar je wilt nog rechter op de schaatsen staan, een betere afzet krijgen en die bocht eens in één keer doorkomen.
 • Vergevorderd: Je hebt al redelijk veel schaatservaring, je kan in één keer een bocht doorkomen (pootje over zonder tussenslagen) en je hebt de behoefte aan een training waar conditie gecombineerd wordt met techniekverbeteringen.